Photofusion®

zeiss lencsebevonat, lencseréteg, photofusion, fényre sötétedő lencse

PHOTOFUSION ®

zeiss fényre sötétedő lencsebevonat

Mindössze néhány hónapja került a világpiacra a 160 éves Carl Zeiss cég fényre sötétedő szemüveglencséje a PhotoFusion ®. Akik eddig idegenkedtek az efféle szemüvegektől és fenntartásokkal kezelték a hagyományos fényre sötétedő lencséket esetlenségük miatt, elfelejthetitek kételyeiket.

FORRADALMI FEJLESZTÉS

A lencse kétszer gyorsabban reagál a legjobb hagyományos lencsékhez képest is. Beltérben nincs zavaró alapszíne és a legkisebb fényviszony változásra is azonnal reagál. Tökéletes UV védelmet biztosít a fény minden tartományában.

A “RÉGI ISKOLA”

A hagyományos fényre sötétedő lencsék egy gáz halmazállapotú anyagot tartalmaztak, mely természetes fény hatására megszilárdult. Így keletkezett a fényre sötétedés. A technológia fejlesztése is csak ebben az irányban haladt, ezt a vegyi folyamatot tökéletesítgették – sajnos a mellékhatásokat nem sikerült kiküszöbölni. Idővel a fent említett kémiai folyamatok lelassulnak és ezek a hagyományos lencsék végleg elszíneződnek.

A PHOTOFUSION ® SZEMÜVEGLENCSE

A PhotoFusion ® lencse végleg szakított ezzel a módszerrel. A lencse külső felületét nanotechnológiás, mesterséges molekulákkal vonják be, amelyek mikronmilliméteres “virágszirom” szerű alakzatban, egymásba nyílnak UV sugárzás hatására, azonnal megakadályozva a káros sugárzás továbbhaladását. A fény csökkenésével a molekulák visszanyerik eredeti állapotukat és bezáródnak. Ennek köszönhetően a fényre sötétedés már nem függ a szemüveglencse vastagságától és a lencse típusától. A szemüveg kültérben, napon, megkülönböztethetetlen egy divatos napszemüvegtől. Szürke és barna színben is egyaránt elérhető, így kiválaszthatja az Önnek megfelelő árnyalatot!

AZ I.SCRIPTION ÉS PHOTOFUSION ®

Óriási jelentősége van ennek a fejlesztésnek az i.Scription® lencsék fényre sötétedésének megoldásában. Egy i.Scription® lencse rendkívül hosszú ideig is hordható. Így a fényre sötétedő kivitelben is elengedhetetlen, hogy évekig ugyanúgy reagáljon és kiszolgálja a viselő igényeit. A PhotoFusion ® technológia ezt lehetővé teszi.

Zeiss lencse

AZ ÁR

Ezek után jogosan kérdezhetnénk: na igen, de a PhotoFusion ® fényre sötétedő lencse mennyivel fog többe kerülni? A válasz döbbenetes: a lencsék bevezető áron ugyanannyiba kerülnek, mint bármely hagyományos, de modernnek mondott fényre sötétedő lencse. Itt kell azt is megemlíteni, hogy a lencsék gyártása nem terheli vegyi anyagokkal a környezetet, nincs vízszennyezés, minimális az energiafelhasználás, továbbá logisztikai és csomagolási költség.

HOL TALÁLJA?

A lencsék tesztelhetők és megtekinthetők a Papp Optika Szalon bármely üzletében. Mintadarabjainkat akár UV fénnyel is megvilágíthatja, hogy megbizonyosodjon arról, miért is forradalmi újítás a PhotoFusion ® fényre sötétedő szemüveglencse technológia.